Citronlax i folie

Citronlax i folie
Foto: Jenny Grimsgård
Ulrika Hoffer
Ulrika Hoffer

Citronlax i folie

Av: Ulrika Hoffer

Från: Råsmart familj

7 ingredienser

Superenkel och god rätt som kan lagas i stora mängder och sedan ätas kall allt eftersom i flera dagar. /Ulrika Hoffer - Receptet kommer från boken Råsmart familj.

Kolla in fler recept och läs mer om boken

Råsmart familj

.

Ingredienser

portioner
  • 1 laxsida [ca 1.5 kg]
  • 2 citroner
  • 1 röd chilifrukt
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • Ugnsfolie

Servera med

  • sallad, quinoa, råris eller ugnsbakad sötpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen på ett folieark.
  3. Salta och peppra.
  4. Tvätta citronerna noga.
  5. Skiva dem och lägg skivorna på laxen.
  6. Kärna ur och hacka chilin.
  7. Strö den över alltsammans.
  8. Gör ett paket av foliearket runt om laxen.
  9. Grädda i mitten av ugnen cirka 20–30 minuter. Känn dig fram, tiden varierar med laxens storlek.
  10. Servera med en sallad, quinoa, råris eller ugnsbakad sötpotatis.
  11. Ringla över vätskan i foliepaketet, den smakar gott av fisk och citron.