Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker

Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 300 g buffelmozzarella
  • 100 g cocktailtomater
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 4 tsk Ajvar relish
  • 8 skivor salami
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Marinerade grönsaker

  • 2 st paprikor, rostade på burk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 l champinjoner
  • 225 g kronärtskockshjärtan på burk
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 150 g svarta oliver, kärnfria
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Grönsaker
    Börja med grönsakerna.
  2. Mixa paprika, vitlök och persilja.
  3. Tillsätt olja och balsamvinäger och mixa till en jämn dressing.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  6. Skölj kronärtskockorna och blanda med champinjonerna.
  7. Skär paprikorna i mindre bitar.
  8. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprikan i några minuter.
  9. Låt svalna och blanda med svampen.
  10. Häll av oliverna och blanda med grönsakerna.
  11. Tillsätt dressingen och rör ihop ordentligt.
  12. Ställ kallt i kylskåp och låt marinera i ca 1 timme.
  13. Servera tillsammans med kycklingfiléerna.
  14. Kyckling
    Sätt ugnen på 175 grader.
  15. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna.
  16. Skär mozzarellan i skivor och dela tomaterna.
  17. Fyll filéerna med mozzarella, tomater och basilika.
  18. Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form.
  19. Bred över ajvar relish och lägg på salamiskivor.
  20. Krydda med salt och peppar.
  21. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept