Provensalsk julskinka med sesamfrön

Från Efter tio

Den provensalskkryddade julskinkan med sesamfrön är en del av Ulrika Davidssons LCHF julbord.

9 december 2010
Visa mer

Du behöver

Julskinka

  • 1 st julskinka ca 1.5 kg
  • 3 st lagerblad
  • 2 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 10 st kryddpepparkorn

Griljering

  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 st ägg
  • 2 tsk provencalska kryddor
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Julskinka
    Koka julskinkan lagom mjuk tillsammans med lagerblad, buljong och kryddpeppar i ca 2 timmar.
  2. Smörj en form.
  3. Placera julskinkan i den och låt den svalna.
  4. Griljering
    Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda senap, honung och ägg.
  6. Pensla blandningen på skinkan och strö över örter och sesamfrön.
  7. Griljera skinkan tills den har fått en fin yta, ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept