Lammgryta med fikon och mandel

4

Du behöver

  • 100 g skållad mandel
  • 8 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 500 g lammstek utan ben
  • 8 torkade fikon
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 5 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skålla mandeln. Skala löken och bryn den i en stekpanna med hälften av smöret. Lägg över i en gryta.
  2. Tärna lammköttet i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg i resterande smör i stekpannan och bryn köttet i 4-5 minuter. Salta och peppra.
  3. Lägg över köttet i grytan tillsammans med fikon, mandlar, lagerblad och kanelstång. Häll över vatten och fond och låt koka på svag värme i cirka 1½ timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept