Korv- och paprikaspett med råkostsallad

Korv- och paprikaspett med råkostsallad
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Korv- och paprikaspett med råkostsallad

13 ingredienser

Ett lättlagat korv- och paprikaspett med nyttig och fräsch råkostsallad. Stek spetten eller grilla dem!

Ingredienser

portioner
  • 2 starka korvar (typ chorizo)
  • 0,5 paprika
  • grillspett
  • 2 dl vitkål, strimlad
  • 0,5 zucchini
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • olivolja

Garnering

  • rostade solrosfrön
  • kvist persilja

Gör så här

  1. Skär korv och paprika i bitar.
  2. Trä upp på spett.
  3. Strimla vitkål och lägg i en skål.
  4. Hyvla strimlor av squashen och lägg i skålen.
  5. Tillsätt crème fraiche, majonnäs och senap.
  6. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  7. Stek spetten runt om i olivolja i en stek- eller en grillpanna i några minuter.
  8. Strö rostade solrosfrön över grönsaksblandningen och servera med korvspetten.