Fylld fläskfilé med quinoasallad

Från Leilas mat

Ostfylld fläskfilé som serveras med en nyttig sallad på quinoa. Underbart gott!

15 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé (ca)
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk grön pesto
  • 0,5 dl färska basilikablad
  • salt och peppar
  • smör
  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 1 st blodgrape
  • 1 st granatäpple

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (ca: 15 minuter). Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mozzarella grovt. Skär ett snitt i fläskfilén och vik över filén. Bred ett lager pesto över och lägg på ost och basilikablad. Strö salt och svartpeppar över och vik tillbaka filén. Fäst med tandpetare.
  3. Bryn fläskfilén runtom i smör i en stekpanna. Lägg över på en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca: 25 minuter.
  4. Skär grapefrukten i filéer. Häll lite olivolja i en stekpanna tillsätt kokt quinoa, bladspenat och grapefruktfiléer.
  5. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Gröp ur ett granatäpple och strö kärnorna över salladen. Lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Skiva upp den helstekta filén i lagom stora skivor och lägg över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept