Fläskfilé med västerbottenquinoa

Fläskfilé med västerbottenquinoa
Foto: Malte Danielsson
Från Förkväll

Quinoa är ett frö som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller hälsokostaffärer. Det är mycket proteinrikt och innehåller inget gluten. Tillsammans med västerbottenost och rostade squashskivor blir quinoan himmelsk! /Ulrika Davidsson

9 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

Quinoa

  • 1 påse torkad karljohanssvamp
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vatten
  • salt
  • 1 st liten gul squash
  • olivolja
  • 4 st blad savoykål
  • 1 msk balsamvinäger
  • lite hackad, färsk timjan
  • svartpeppar

Fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • 1 dl riven västerbottenost

Gör så här

  1. Quinoa
    Lägg karljohanssvampen i blöt i ca 30 minuter.
  2. Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten i 13–14 minuter.
  3. Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
  4. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
  5. Ta upp svampen och krama ur vätskan.
  6. Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
  7. Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
  8. Häll på balsamvinäger och rör om.
  9. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Ställ åt sidan.
  11. Fläskfilé
    Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3–4 minuter per sida.
  12. Strö på salt och svartpeppar.
  13. Vid servering
    Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept