Tofu med tamarigrönsaker

4

Du behöver

  • 500 g naturell tofu
  • 2 dl torkade aramealger
  • 1 dl tamarisoja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 st. citrongräs
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 paket groddar
  • 4 morötter
  • 2 st. kålrabbi
  • 1 st. bok shoy eller spetskål
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skiva tofu i stora bitar. Blanda tamarisoja, hackad chili, riven ingefära och vitlök i en skål. Lägg i tofubitarna och låt marinera i 10-30 minuter. Skär morötter och kålrabbi i strimlor. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Ta upp tofubitarna från marinaden och strö på sesamfrön. Stek tofun i några minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat. Lägg i morötter och kålrabbi och stek i någon minut. Skär citrongräs i bitar och lägg i pannan. Häll på marinaden och låt steka i någon minut. Skär bok shoy i stora bitar och lägg i pannan precis innan servering. Lägg upp på en tallrik och toppa med tofubitarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept