Ostfylld portabella med sallad

4

Du behöver

  • 8 stora portabellasvampar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 200 g mozarellaost
  • 0,5 kruka basilika
  • olivolja
  • 1 påse machesallad
  • 0,5 dl rostade pinjenötter
  • olivolja
  • lite vinäger, tex hallon eller rödvin, eller någon annan sort du gillar
  • flingsalt och peppar

Gör så här

  1. Ta bort foten från svampen. Fördela skinkskivorna på hälften av svamphattarna.
  2. Riv mozzarellan och lägg en rejäl näve ost över skinkskivan och toppa med basilikablad.
  3. Täck med resten av svamparna och tryck till ordentligt. Hetta upp en stekpanna.
  4. Pensla svamphattarna med olivolja och lägg dem i pannan.
  5. Lägg på en tyngd, tex en mindre gjutjärnsstekpanna så att svamparna trycks ihop.
  6. Vänd efter någon minut. Stek tills osten har smält och svampen har mjuknat.
  7. Lägg upp salladen på tallrikar och droppa lite olivolja och vinäger över.
  8. Strö på lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  9. Lägg upp svampen och toppa med rostade pinjenötter.
  10. Nettokolhydrater: 7 g GB 1
  11. Kommentar:
  12. Även andra svampar ger lågt GB-värde
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept