Ostfylld portabella med bönsallad

4

Du behöver

  • 8 stora portabellasvampar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 200 g mozzarellaost
  • 1 msk grön pesto på burk
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Bönsallad

  • 1 burk stora vita bönor
  • 0,5 hackad rödlök
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 tomater
  • 2 nävar ruccolasallad

Gör så här

  1. Ta bort foten från svampen. Fördela skinkskivorna på hälften av svamphattarna. Bred på pesto över skinkan. Riv mozzarella och lägg en rejäl näve ost över skinkskivan. Salta och peppra. Täck med resten av svamparna och tryck till ordentligt. Hetta upp en stekpanna och häll olivolja i pannan. Lägg i svampen och en tyngd t ex en mindre gjutjärnspanna så att svamparna trycks ihop. Vänd efter 4-5 minuter. Stek tills osten har smält och svampen har mjuknat.
  2. Häll av bönorna och skölj ordentligt. Hacka soltorkade tomater fint och lägg i en skål tillsammans med oljan från tomaterna. Tillsätt, bönor, hackad rödlök, ruccola och hackade tomater. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär svampen i bitar och servera med bönsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept