Auberginerullar med halloumiost och tomatsås

Ulrika Davidsson porträtt

Auberginerullar med halloumiost och tomatsås

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 1 förp halloumiost
  • 10 soltorkade tomater, i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl parmesanost, riven
  • tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
  • 1 förp tomat
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
  3. Hetta upp en grillpanna med olivolja.
  4. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
  5. Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
  6. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
  7. Lägg på i en smord ugnsfast form.
  8. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  9. Hetta upp en kastrull med olivolja.
  10. Bryn lök och vitlök i några minuter.
  11. Tillsätt balsamvinäger och rör om.
  12. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  13. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
  14. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.
  15. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.