Sesamlax med Gurkcremé och rostad fänkål

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • olivolja
  • 2 st fänkål
  • pumpafrön
  • Gurkcremé
  • 1 gurka
  • 2 dl creme fraiche
  • rivet skal av en citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela fänkålen och skär i klyftor. Lägg fänkålen på en plåt och häll på olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca: 15 minuter.
  2. Skär laxen i fyra bitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 5 min per sida. Dela gurkan och skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och bland i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Ta ut plåten med fänkål och strö på pumpafrön, havssalt och svartpeppar.
  3. Servera sesamlaxen med rostad fänkål och en klick gurkcréme.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept