Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad

Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad

12 ingredienser

Ett av våra bästa recept - alltid gott och uppskattat! Variera med olika ostar, t ex feta, gorgonzola, brie, mozzarella eller parmesan.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 150 g getost
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 50 g pekannötter
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 förp sockerärtor
  • 1 persika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron, saft
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 2 dl groddade mungbönor (eller andra groddar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200  grader.
  2. Skär laxen i fyra bitar och gör ett snitt igenom varje filé på längden.
  3. Tryck ner getost i skåran. Strö på salt, peppar och pekannötter.
  4. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  5. Skär sparrisen i bitar.
  6. Lägg sparris och sockerärter i lätt- saltat kokande vatten i någon minut.
  7. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
  8. Dela persikan och skär den i bitar.
  9. Tillsätt persika, olivolja, citronsaft, salt, peppar och hackad färsk dill. Blanda om ordentligt.
  10. Servera fisken med salladen och färska mungbönsgroddar.