Minipizzor med härliga pålägg

Minipizzor med härliga pålägg
Foto: Malte Danielsson
Från GI Gourmet

Härliga småpizzor utan kolhydrater med en deg gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Degen blir krispig och god och pizzorna kan ätas både kalla och ljumma.

Receptet kommer från boken GI Gourmet.

Olika pålägg
- Grönmögelost, päronskivor och valnötter
- Chèvreost, kokt rödbeta, ruccola och pinjenötter
- Pesto, ruccola, parmaskinka och pinjenötter
- Färskost, salami, tomat, champinjoner och gröna oliver
- Färskost med pepparrot, rökt lax, rom, sallad och gräslök
- Färskost med vitlök, scampi och sallad
- Smörstekta kantareller, lök, parmesanost och sallad

Här hittar du fler bra bufférätter

Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater


Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella


Bulgursallad med rödbetor


Sötpotatisaioli


Persikoyoghurt


Frasiga persikorutor med mascarponecrème


2 juni 2010
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 nypa salt, ca 0.5 tsk
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 3 msk Fiberhusk
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen med salt, olja och grädde/vatten.
  3. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
  4. Späd med mer vätska om det behövs.
  5. Forma degen till 12 minipizzor på en pappersklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  7. Garnera med olika pålägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept