Lök- och kålgratäng

Ulrika Davidsson porträtt

Lök- och kålgratäng

10 ingredienser

Istället för Janssons frestelse gör Ulrika Davidsson en lök- och kålgratäng till sitt julbord.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 3 dl vitkål, strimlad
  • 2 grönkål, blad
  • 1 msk smör
  • 2 msk senap
  • 2 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade, eller sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva löken fint.
  3. Strimla grönkålen.
  4. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök i någon minut.
  5. Tillsätt vitkål, grönkål, senap och grädde.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll blandningen i en smord form.
  8. Häll på lite hackade hasselnötter eller sesamfrön och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.