Tre sorters krämiga sillar

Ulrika Davidsson porträtt

Tre sorters krämiga sillar

25 ingredienser

Tre sorters krämiga sillar består av senapssill, örtsill och pepparrotssill.

Ingredienser

Senapssill

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Örtsill

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, skal
  • 1 dl färska örter, blandade (t ex dill, basilika, persilja, gräslök)
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotssill

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 0,5 dl färsk pepparrot, finriven
  • 2 msk kapris
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av sillagen och skölj filéerna.
  2. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar.
  3. Blanda ner ingredienserna till senapssillen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål.
  4. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.