Saffransquinoa med russin och mandel

Från Efter tio

Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple, en del av Ulrika Davidssons LCHF-julbord. Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

5 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl vit quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 0,5 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak
  • 1 dl tranbär, torkade
  • 2 msk bladpersilja, hackad färsk
  • 1 påse bladspenat
  • 1 dl mandelspån, rostade

Dekoration

  • granatäpplekärnor
  • färska fikon
  • persilja

Gör så här

  1. Koka upp quinoan i vatten och låt stå i 15 minuter.
  2. Häll av vattnet.
  3. Skala och finhacka lök och stek gyllenbrunt i lite olja.
  4. Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och lägg upp quinoan på ett stort fat.
  6. Blanda ner tranbär, persilja och spenat.
  7. Strö över mandelspån och granatäpplekärnor.
  8. Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept