Fullkornspepparkakor med mandel

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kanel
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 3,5 dl fullkorndinkelmjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 dl flagad mandel, hackad

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt socker, sirap och kryddor.
  2. Blanda de båda mjölsorterna med bikarbonat i en separat bunke.
  3. Häll över smör - och sockerblandningen.
  4. Arbeta ihop till en smet och linda in i plastfolie.
  5. Låt svälla och vila kallt till nästa dag.
  6. Dela degen i två bitar och arbeta den mjuk.
  7. Forma två rullar, cirka 5 centimeter i diameter.
  8. Slå in i plastfolie.
  9. Kyl dem cirka 1 timme.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Ta fram en degrulle i taget.
  12. Skär med tunn, vass kniv cirka 1 mm tunna skivor.
  13. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  14. Strö på hackad flagad mandel.
  15. Grädda i omgångar mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på plåten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept