Banankaka med choklad

Banankaka med choklad
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Banankaka med choklad

15 ingredienser

Ett gott mellanmål, mjuk banankaka med chokladsmak.

Ingredienser

  • 3 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 3 msk linfrön
  • 2 dl sötmandel, grovhackad
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 0,75 dl rapsolja
  • 3 dl yoghurt
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk riven kokos
  • 1 tsk olja, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa äggen, mosa bananerna och blanda ner i skålen.
  4. Rör ner olja, yoghurt och honung och blanda väl.
  5. Smörj en rund bakform med olja och bröa den med kokosflingor.
  6. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.