Saffransbröd

Du behöver

Saffransbullar

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g Kesella mager
  • 2 g saffran (2 kuvert)
  • 1,5 dl råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 17 dl dinkelsikt

Pensling

  • 1 st ägg
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Häll blandningen över jästen och rör till den löser sig.
  4. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
  5. Arbeta degen väl och låt jäsa i 1 timme.
  6. Knåda degen och tillsätt eventuellt mer mjöl om det behövs.
  7. Baka ut degen till bullar i önskad form och lägg på en plåt.
  8. Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med russin.
  11. Grädda mitt i ugnen i 5–8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept