Pepparkaksmuffins med bär och grädde

Från Efter tio
Jul

Receptet räcker till cirka 20 st pepparkaksmuffins med grädde, jordgubbar och chokladknappar.

Se fler recept från

Efter tio


1 december 2011
Visa mer

Du behöver

Pepparkaksmuffins

  • 2 dl sukrin
  • 150 g smör
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 6 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 dl Fiberhusk
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl

Topping

  • 2 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl Chokladknappar
  • 0,5 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa sukrin och smör poröst.
  3. Rör ner ägg och gräddfil.
  4. Blanda bakpulver, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en skål.
  5. Rör ner i äggblandningen.
  6. Ställ 12 stora muffinsformar på en ugnsplåt.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen cirka 20-25 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Klicka på grädde på varje muffins.
  10. Toppa med chokladknappar och valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept