Saffransmuffins med granatäpple

Från Efter tio
Jul

Saffransmuffins på mandel och kokosmjöl toppade med färskost, granatäpple och clementin. En del av Ulrika Davidssons LCHF-julbord.

Receptet ger 9 stycken muffins.

Kokosmjöl hittar du i välsorterade butiker eller i flera butiker på nätet.

5 mars 2012
Visa mer

Du behöver

  • 300 g mandlar
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 pkt saffran, 0.5g
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl sukrin
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg

Topping

  • 2 msk färskost
  • 2 msk kesella
  • granatäpplekärnor
  • Clementin

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matbredare.
  3. Blanda mandelmjölet med kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och sukrin.
  4. Smält smöret och blanda ner i smeten tillsammans med grädde.
  5. Vispa äggen poröst och vänd ner i smeten.
  6. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Topping
    Blanda färskost och kesella.
  10. Fördela på muffinsen.
  11. Toppa med granatäpplekärnor och en clementinklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept