Kalvcarpaccio med tryffelolja

Kalvcarpaccio med tryffelolja
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Kalvcarpaccio med tryffelolja

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: GI Gourmet

9 ingredienser

En klassiker som smakar ljuvligt med några droppar tryffelolja. /Ulrika & Ola

Ingredienser

portioner
  • 200 g kalvytterfilé (eller oxfilé)
  • 2 tsk tryffelolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 25 g rucolasallad
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 50 g pecorinoost, riven (eller parmesanost)

Gör så här

  1. Frys in köttet i 2 timmar.
  2. Skiva köttet tunt med hjälp med en skärmaskin eller en vass kniv.
  3. Fördela skivorna på tallrikar och häll över tryffelolja.
  4. Strö på salt och svartpeppar.
  5. Lägg lite ruccola över köttet.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under några minuter.
  7. Strö nötterna över salladen.
  8. Häll över olivolja och vinäger och toppa med riven ost.