Kalvcarpaccio med tryffelolja

Kalvcarpaccio med tryffelolja
Foto: Malte Danielsson

En klassiker som smakar ljuvligt med några droppar tryffelolja. /Ulrika & Ola

21 april 2010
4

Du behöver

  • 200 g kalvytterfilé eller oxfilé
  • 2 tsk tryffelolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 25 g färsk ruccola
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 50 g pecorino- eller parmesanost, riven

Gör så här

  1. Frys in köttet i 2 timmar.
  2. Skiva köttet tunt med hjälp med en skärmaskin eller en vass kniv.
  3. Fördela skivorna på tallrikar och häll över tryffelolja.
  4. Strö på salt och svartpeppar.
  5. Lägg lite ruccola över köttet.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under några minuter.
  7. Strö nötterna över salladen.
  8. Häll över olivolja och vinäger och toppa med riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept