Nöthalloumi med balsamsallad

15 min
4
Nöthalloumi med balsamsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Halloumi är en ganska salt ost som är utmärkt att steka i skivor. Panera den med nötter och dina favoritörter och servera till drinken eller varför inte som förrätt tillsammans med sallad och balsamvinäger!

23 mars 2010
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 200g halloumiost
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar
  • hackade örter t ex rosmarin, oregano eller timjan
  • 50 g flagade eller hackade hasselnötskärnor
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär halloumiosten i fingertjocka trekanter.
  2. Vispa ägget, pressa vitlöken och krydda med nymalen peppar.
  3. Vänd osten först i mjölet därefter ägget och sist i ört- och nötblandningen.
  4. Grovhacka örterna och blanda med nötterna.
  5. Stek ostbitarna gyllenbruna i olivolja på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept