Citronpannacotta med granatäpple

Citronpannacotta med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk florsocker
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
  3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
  4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
  5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.
  6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
  7. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  8. Gröp ur fröna från granatäpplet.
  9. Vid servering
    Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept