Squashtagliatelle med räkor

4

Du behöver

  • 4 squashfrukter
  • 1 tsk salt
  • 1 kg oskalade räkor
  • oliv- eller rapsolja
  • 1,5 dl vitt vin eller vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
  • nypressad citronsaft
  • 2 dl grädde
  • flingsalt och svartpeppar
  • 50 g riven färsk parmesan
  • några kvistar färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare.
  2. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
  3. Squashen ska sedan kokas i lättsaltat vatten i 1⁄2 minut innan servering.
  4. Skala räkorna. Lägg skalen i en stekpanna med lite olja i botten. Stek i några minuter och häll sedan på vin eller vatten och låt koka i 10 minuter.
  5. Sila av räkskalen och spara räkfonden. Skala och hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfonden och tillsätt citronsaft. Häll i grädden och låt koka ihop i 10–15 min.
  6. Tillsätt räkorna och rör någon minut så att det blir varmt.
  7. Smaka av med flingsalt och färskmalen svartpeppar.
  8. Lägg upp den kokta tagliatellen på ett fat och häll den varma såsen över.
  9. Strö över riven parmesan och garnera med bladpersilja.
  10. Nettokolhydrater: 10 g GB 3,5
  11. Kommentar:
  12. Mycket lågt GB för att vara "pasta".
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept