Italienska köttbullar

4

Du behöver

  • 500g köttfärs
  • 1 rödlök
  • 2 msk rivet citronskal
  • 3 msk hackad rökt skinka
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • rapsolja till stekning
  • Tomatsås:
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlösklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och malen vitpeppar
  • färsk oregano

Till servering:

  • kokta haricots verts eller broccoli

Gör så här

  1. 1.
  2. Tomatsås: Värm ugnen till 200°. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Lägg paprikan på ett ugnssäkert fat och rosta den i övre delen av ugnen i 15 minuter. Ta ut paprikan när skinnet blivit bränt. Dra av skinnet och finhacka fruktköttet. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olivolja. Häll på vinäger och krossade tomater och tillsätt paprikan. Hacka oreganon och krydda med oregano, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter.
  3. 2.
  4. Skala och hacka rödlöken fint. Tvätta citronen och strimla skalet. Hacka den rökt skinkan. Blanda färs, lök, citronskal och skinka. Knäck äggen i en kopp, ett i taget och rör ner i färsen. Pressa ner vitlöken och rör ner den tillsamman med grädden. Krydda färsen med salt och svartpeppar.
  5. 3.
  6. Rulla köttbullar med vattensköljda händer och stek dem i omgångar i olja på medelvärme. Hetta upp såsen före servering och lägg i köttbullarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept