Chevrefylld laxfilé

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 150 g Chevre
  • 1 dl crème fraiche
  • Sallad:
  • 150 g blandade gröna blad
  • 0,5 dl Blandade nötter
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Till dekoration:

  • torkade tranbär

Gör så här

  1. 1.
  2. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda samman créme fraiche och getost. Krydda med salt och peppar.
  3. 2.
  4. Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.
  5. 3.
  6. Skölj under tiden sallatsbladen coh låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept