Souvas reninnanlår och Karl- Johanssvampsterrin med sparris och melonsallad

4

Du behöver

  • 500 g souvas reninnanlår i skivor
  • 2 dl Karl- Johansvamp
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 dl sherry
  • 1,5 dl grädde
  • 3 st gelantinblad
  • salt och peppar
  • sallad
  • grön sparris
  • Melon kuber
  • PX Sherry
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i smöret. Häll på Sherry och grädde och låt koka ihop.
  3. Mixa samman, smaka av med salt och peppar och rör ner gelantinbladen.
  4. Varva souvas skivor och Svampkrämen i plastad form och låt stelna.
  5. Skäres lätt frusen. Serveras med sparris och melonsallad samt vinigrett på PX- sherry.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept