Grillad antipasto

4

Du behöver

  • Grillspett:
  • 16 små mozzarellaostar
  • 16 körsbärstomater
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 lätt kokta romansalladsblad
  • 2 paprikor
  • 12 skivor salami
  • 1 äggplanta
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 100 g fetaost
  • 3 msk honung
  • 2 stjärnanis
  • saften av 1 apelsin
  • 1 dl olivolja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 6 kokta och skalade rödbetor
  • ruccolasallad
  • 100 g ädelost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gör små grillspett genom att linda skinkan runt mozzarellan och trä bollarna på spett tillsammans med körsbärstomater. Gör också en vegetarisk variant med salladsblad istället för skinka.
  2. Släng paprikorna direkt i glöden och låt dem bli ordentligt svarta. Låt dem svalna i en skål med lock av plastfolie och skala dem sedan.
  3. Pensla skivor av äggplantan, grillspetten och fetaosten med olivolja med vitlöksklyftor i. Salta allt utom fetan och grilla tillsammans med den skivade frukten. Pensla med en blandning av honung, stjärnanis och apelsinjuice när det är klart.
  4. Skiva rödbetorna och blanda dem med ruccola och smulad ädelost. Häll olivolja, vinäger och honung över. Salta och peppra.
  5. Servera allt på en bricka tillsammans med salamin!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept