Grillad fylld forell

4

Du behöver

  • 4 foreller
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk strimlad purjolök
  • ruccolasallad
  • 8 msk smör (2 msk per paket)
  • skalet från 1 citron
  • skalet från 1 apelsin
  • 4 tomater
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Rensa bort huvud, stjärt, ben och fenor från forellerna, men låt filéerna sitta ihop. Lägg en klick smör på aluminiumfolie och lägg på fisken. Salta och peppra och strö över persiljan, dillen, ruccolasalladen och purjolöken. Riv över skal från citron och apelsin. Rulla ihop hela paketet till en hårt rullad rulle och grilla i 10-15 min tills fisken är klar.
  2. Ta försiktigt bort folien och snitta forellrullen så att man ser innehållet ordentligt. Servera med en enkel tomatsallad på tomater, balsamvinäger och olivolja. Eller potatis, om man vill det.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept