Små tapas

Du behöver

Ångad laxdumpling (8 st):

  • 1 dl finhackad gravad eller färsk lax
  • 1 tsk hackad lök
  • 1 tsk hackad dill
  • några droppar färskpressad citron
  • salt och peppar

Ångad kycklingdumpling (8 st):

  • 1 dl finhackad kycklingfilé
  • 1 tsk hackad färsk koriander
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 droppar sesamolja
  • salt och peppar

Stekt svampdumpling:

  • 1,5 dl finhackad blandad svamp
  • 1 msk finhackad lök
  • några droppar sesamolja

Sillsallad:

  • 2 kokta rödbetor, i cm-stora bitar
  • 2 kokta gulbetor, i cm-stora bitar
  • 15 honungsbräserade hela syltlökar
  • 4 msk sushivinäger
  • salt och peppar efter smak
  • 2 matjessillfiléer

Potatistortilla:

  • 4 potatisar, förkokta
  • 1 strimlad lök, förstekt
  • 2 sötpotatisar, förkokta
  • 4 msk riven västerbottenost
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 msk malen spiskummin
  • salt och peppar

Skaldjurssallad:

  • 2 strimlade plommontomater, eller 10-12 körsbärstomater
  • 1 mogen avokado, i kuber
  • 40 skalade räkor
  • saften av 2 limefrukter
  • 3 msk hackad purjolök
  • 2 msk hackade färska örter, t ex dill, koriander, gräslök eller basilika

Gör så här

  1. Dumplings –
  2. Till dumplingarna behöver ni wontonplattor. Finns i asiatiska affärer. Frysta. De runda vita är bäst att ånga och de fyrkantiga gula är bäst att steka.
  3. Ångad laxdumpling:
  4. Blanda ihop allt och smaksätt med salt och peppar.
  5. Fyll wontonskinnen.
  6. Ångas ca 10-12 min.
  7. Pocheras ca 4-6 min.
  8. Ångad kycklingdumpling:
  9. Blanda ihop allt och smaksätt med salt och peppar.
  10. Fyll wontonskinnen.
  11. Ångas ca 15 min.
  12. Pocheras ca 10 min.
  13. Stekt svampdumpling:
  14. Fyll de fyrkantiga gula wontonplattorna
  15. Stekes gyllenbruna i olja. En sida först, sen vänder man dem och efter ca 10 sekunder tar man upp dem och lägger dem på ett papper så att oljan får rinna av.
  16. Sillsallad:
  17. Blanda allt utom sillen på ett stort fat. Skiva sillfiléerna fint och lägg vid sidan om.
  18. Potatistortilla:
  19. Varva potatisen och lök i en ugnsfast form.
  20. Blanda ägg, mjölk och kummin.
  21. Slå över äggstanningen.
  22. Strö över osten.
  23. Baka tills ägget har stelnat, ca 25 min i 175 grader varm ugn.
  24. Skaldjurssallad:
  25. Blanda allt i en bunke. Bör göras strax innan servering. Ha i avokadobitarna sist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept