Småländsk leverpastej

Du behöver

  • 650 g kalvlever
  • 175 g bacon
  • 60 g ansjovis
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 nypa timjan
  • smör till stekning
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk sirap
  • 1 nypa nejlika
  • 1 nypa kryddpeppar
  • 1 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 msk madeira (kan uteslutas)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör. Krydda med timjan. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, grädde, sirap, vitlök och madeira i en bunke. Blanda ner alla kryddor.
  3. Tärna lever, bacon och ansjovis och blanda ihop med löken. Rör så ner äggblandningen. Mixa alltihop och häll ner smeten i en folieform, täckt med plastfolie eller vanlig folie.
  4. Grädda i vattenbad i ugn, ca 150 grader, 1-2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept