Stolpskott á la Ravelli

4

Du behöver

  • 4 st potatisar, ändbitarna (resten används till varmrätten)
  • 4 tsk crème fraiche
  • 4 st purjolöksringar, tunna
  • 2 st morötter
  • 0,5 st lime, pressad
  • 1 msk blandade örter (ex persilja, basilika, körvel, mynta)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 2 st stora romansalladsblad eller 4 små
  • 8 skivor salami
  • 8 st tandpetare
  • 6 st oliver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några gräslöksstrån till garnering

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna och skär av ca 1 cm av ändarna. Gröp ur dem något och koka dem i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna. Skär bort lite i botten så att de kan stå. Fyll med crème fraiche och toppa med purjolöksringar. (Tips: Lägg gärna en sillbit på varje.)
  2. Skala morötterna och skär dem i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten och mixa lätt. Tillsätt limesaft, blandade örter, vitvinsvinäger och 1 tsk honung. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär av de nedre bitarna av salladsbladen så de blir som små skålar. Fyll med morotspurén.
  3. Strimla resten av salladsbladen liksom oliverna och blanda med äppelcidervinäger och 1 tsk honung. Rulla in i salamin och fäst med tandpetare.
  4. Uppläggning: Servera som hors d’heuvres med gräslöksstrån som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept