Viltnapoleon

4

Du behöver

  • 2 st bakpotatisar
  • 1 st morot
  • 10 st champinjoner
  • 200 g viltskav
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk kalvfond
  • 4 kvistar rosmarin
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skölj potatisarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite smör och krydda med salt och vitpeppar. Efterstek dem i ugnen på 200° i 8 minuter.
  2. Skala och strimla moroten och koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Skiva 6 av champinjonerna och stek dem i lite smör. Salta och peppra. Grilla eller stek de övriga 4 champinjonerna hela och stick in rosmarinkvistar som garnering.
  3. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med viltskaven. Smaka av med vitpeppar och ev en aning salt, slå över kalvfonden och 2 dl vatten och låt det hela puttra någon minut.
  4. Vid serveringen, varva potatis, champinjoner, viltskav, morotsstrimlor, potatis, champinjoner och viltskav. Toppa med rosmarinchampinjonen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept