Grönsaksrisotto i en hast

4

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad purjolök
  • 2 dl avorioris
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • sparris
  • lök
  • gröna ärtor
  • cocktail-tomat
  • salt, peppar
  • vitlök ev
  • riven ost, gärna stark

Gör så här

  1. Svetta purjolöken med olivoljan. Tillsätt riset och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt hälften av grönsaksbuljongen och låt riset sjuda i ungefär 10 min. Rör om lite då och då. Tillsätt resten av buljongen efter hand. När riset börjar närma sig att bli färdigt tillsätts grönsakerna. Tips: Använd grönsaker som blir klara ungefär samtidigt.
  2. Under tiden som riset kokar: Skär dina favoritgrönsaker i bitar. Smaksätt med salt, peppar, ev. vitlök och riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept