Grillad auberginerulle och fyllda stora pastaskal bakade i tomatsås

4

Du behöver

  • 1 aubergine
  • olivolja
  • ca 25 skivor parmaskinka
  • 100 g parmesanost, färskriven
  • Pasta:
  • 30 stora pastaskal, kokta i lättsaltat vatten
  • 1 burk ricottaost
  • 2 dl parmesanost
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika
  • Tomatsås:
  • 8 plommontomater, tärnade
  • 1 hackad gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, rivna eller krossade
  • 2 dl krossade tomater på burk
  • 0,5 citron, saften
  • salt, socker, peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Hyvla äggplantan tunt, ca 25 skivor. Pensla med olivolja. Grilla i grillpanna.
  2. Lägg en skiva parmaskinka på varje aubergineskiva och ca 1 tsk riven parmesanost. Rulla ihop. Lägg i ugnsfast form.
  3. Ha olivolja i en kastrull. Lägg ner den hackade löken, vitlöken, tomaterna, de krossade tomaterna. Ha också i socker, salt och peppar plus citronsaften.
  4. Koka ihop en stund.
  5. Lägg ner ricottaosten i en skål. Ha i hälften av parmesanosten, svartpeppar och salt. Ha också i vitlöken. Fyll pastaskalen med röran. Lägg dem över auberginerullarna. Täck med tomatsås och ha till sist över resten av parmesanosten. Sätt in formen i ugn, 200 grader, i cirka 10 min eller tills rätten fått en gyllene färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept