Kycklingspett och majssoppa med kokosmjölk

4

Du behöver

  • 5 dl majskorn, färska eller frysta
  • 1 burk osötad kokosmjölk
  • raps- eller majsolja
  • 0,5 l vatten
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 lime, saften
  • citrongräs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 potatisar, i cm-stora bitar
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 avokado

Kycklingspett:

  • 2 ben- och skinnfria kycklingbröst, skärs i 1 cm tjocka strimlor
  • mangochutney
  • kokosflingor
  • flingsalt
  • träspett, blötlagda

Gör så här

  1. Skär bort majsen från kolvarna om färsk majs används. Spara i så fall kolvarna till buljongen.
  2. Ha raps- eller majsolja i en kastrull. Lägg ner potatisen, vattnet, kycklingbuljongen, kokosmjölken, limesaften, citrongräs, lök, vitlök och salt och peppar. Ha också i majskolvarna om ni använt färsk majs. Sjud tills potatisen är mjuk, cirka 8-10 min. Ta upp ev majskolvar.
  3. Vispa sönder potatisen, så att soppan får en simmig konsistens.
  4. Kycklingspett:
  5. Trä upp kycklingstrimlorna på de blöta träspetten. Salta och peppra. Stek i het panna någon min på varje sida. Stek klar några min i 200 grader varm ugn. Pensla därefter kycklingspetten i mangochutney, och ha till sist kokosflingor och flingsalt runtom.
  6. Servera spetten till majssoppan.
  7. Garnera gärna med lite limesaft och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept