Kungsholmsforell

4

Du behöver

  • 2 st foreller
  • 4 st jordärtskockor
  • 3 st morötter
  • 300 g rödkål
  • 4 dl grädde
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • olivolja och smör att steka i
  • 1 msk socker
  • salt, vit- och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Koka dem 10 min i 2 dl grädde. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar och späd med 0,5 dl vatten. Mixa till puré. Gör likadant med morötterna.
  2. Strimla rödkålen, fräs den i lite olivolja och krydda med salt, svartpeppar och socker. Slå över 0,5 dl vatten och låt koka tills vattnet försvunnit.
  3. Rensa och filéa forellerna. Krydda dem med salt och nymalen vitpeppar och stek dem i 1 msk smör.
  4. Vid uppläggningen, lägg rödkålen i botten på tallriken, fiskfilén ovanpå och puréerna på sidorna. Strö dill och gräslök över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept