Glöggkyckling

Du behöver

  • 2 vårkycklingar
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 l vatten
  • 1 Paket bacon, tärnad
  • 1 blekselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 400 g linser
  • vatten
  • 5 dl glögg
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 1 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 bit färsk ingefära, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 blekselleri
  • 0,5 dl russin
  • 1 gul lök, i bitar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg linserna ca 1 timma. Blanda ihop socker, salt och vatten i en stor bunke och lägg i kycklingarna. Låt dem rimma i en timma.
  2. Fräs ihop, bacon, blekselleri och lök. Krydda. Häll på linser, vatten och glögg och låt koka ihop.
  3. Fyll kycklingen inuti. Gnid så antingen in skinnet i alla ingredienser till fyllningen eller tryck in allting under skinnet.
  4. Lägg kycklingarna på galler ovanför en eldfast form. Sätt in de i 200 grader varm ugn. Sänk ev värmen efter en stund. Kycklingarna är klara efter ca 45-50 min.
  5. Servera med linsröran.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept