Chicken from behind

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 msk strimlad basilika
  • 2 st potatisar
  • 1 st svartrötter + lite citron till kokningen
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackad körvel
  • olivolja att bryna i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några gräslöksstrån till garnering

Gör så här

  1. Strimla de soltorkade tomaterna och skinkan, stek i lite olivolja. Skär ett snitt i varje kycklingbröst och fyll med tomater, skinka och basilika. Bryn i olivolja och låt gå i ugn på 175° i ca 15 min.
  2. Tvätta och skiva potatisarna fint. Lägg dem på en plåt och låt gå i 175° ugn i 13 min.
  3. Skala och koka svartrötterna mjuka i lättsaltat citronvatten. Låt rinna av och strimla dem.
  4. Gör en sås av matlagningsyoghurt och crème fraiche. Smaksätt med honung, körvel, salt och peppar.
  5. Uppläggning: Fördela potatisskivorna på portionstallrikar. Halvera kycklingbrösten och lägg vid sidan. Skeda såsen runt och toppa med svartrötter och gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept