Revbensspjäll med squash och savoykål

Du behöver

  • 800 g Revbensspjäll
  • olja till stekning
  • 1 hel vitlök
  • 1 stor gul lök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 0,5 apelsin, saften
  • 1 liten bit färsk chilipeppar, eller paprika
  • 1 dl honung, eller sirap
  • 2 dl brunt socker (kan uteslutas)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • 500 g savoykål
  • 1 dl risvinäger
  • 1 msk socker
  • 500 g butternutsquash, eller pumpa
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär revbensspjället i bitar. Värm en gjutjärnspanna. Ha i olja. Strimla ingefäran och lägg i. Dela vitlöken på tvären och ha ner i pannan. Skiva chilipepparfrukten (eller paprikan), dela löken i stora bitar och blanda ner i grytan. Häll så ner apelsinsaft, honung (+ ev socker), rödvinsvinäger, sesamolja och späd med vatten. Lägg ner revbensspjällbitarna och låt sjuda i ca 20 min. Späd ev med mera vatten.
  2. Ta upp spjällen och lägg i eldfast form. Sätt ugnen på 225 grader. Koka ihop skyn. Glacera spjällbitarna med skyn och stek klart i ugn 10-15 min. Pensla då och då under stekningen.
  3. Blanda ihop risvinäger och socker i en bunke. Strimla savoykålen och låt den marinera, helst ett dygn, men kortare tid under press går också bra.
  4. Strimla squashen eller pumpan grovt och lägg bitarna i en eldfast form. Salta och peppra. Ringla över lite olja och stek i 200-gradig ugn, 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept