Lammkotletter med couscous och dillsås

Du behöver

  • 600 g lammrack
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • 4 port couscous
  • 0,5 purjolök, hackad
  • 6 körsbärstomater, delade
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 stor morot, hackad
  • 1 blekselleristjälk, hackad
  • 2 tsk socker
  • 1 msk ättika (12%), eller vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 2 msk maizena
  • dillstjälkar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ha olja i en stekpanna. Salta och peppra lammet. Stek lammracket gyllene på båda sidorna. Låt steka klart ca 10 min i 200 gradig ugn (ska inte bli helt genomstekt). Låt det därefter vila. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Tillsätt spiskummin i kokvattnet. Blanda tomater, purjolök och citronsaft i en skål. Rör ner grönsakerna i den färdiga couscousen.
  2. Koka grönsakerna till såsen i kycklingbuljong. Blanda ner maizena och grädde. Krydda. Sila av. Grönsakerna har nu gjort sitt. Blanda ner dillstjälkarna i den avsilade såsen och mixa.
  3. Servera lammracket med couscousen och den gröna dillsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept