Rökt makrill

25 min
4
Rökt makrill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Att röka sin makrill själv är underbart gott och känns riktigt lyxigt. Här serveras makrillen med smörvärmda sockerärtor och bönor.

9 januari 2008
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 st makrillar
  • 25 st sockerärtor
  • 1 paket solrosskott (groddar)
  • 1 st citron
  • smör att steka i
  • 4 portioner potatismos
  • salt
  • peppar
  • körsbärsspån till röken
  • Abu-rök (finns att köpa i fiskebutiker)

Gör så här

  1. Rensa och filéa makrillen. Lägg spånen i Abu-röken. Lägg sedan i makrillen och låt stå i cirka 12-15 minuter tills den är färdig.
  2. Smält smöret i en kastrull. Värm bönorna och groddarna i smöret. Pressa citron över. Salta och peppra.
  3. Lägg upp makrillen på en tallrik när den är klar. Lägg potatismos på fisken och servera med de smörvärmda grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept