Rökt makrill

Rökt makrill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rökt makrill

Av: Ulrika Bengtsson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

25 min

Att röka sin makrill själv är underbart gott och känns riktigt lyxigt. Här serveras makrillen med smörvärmda sockerärtor och bönor.

Ingredienser

portioner
  • 4 makrillar
  • 25 sockerärtor
  • 1 förp solrosskott (groddar)
  • 1 citron
  • smör, att steka i
  • 4 port potatismos
  • salt
  • peppar
  • körsbärsspån, till röken
  • Abu-rök (finns att köpa i fiskebutiker)

Gör så här

  1. Rensa och filéa makrillen. Lägg spånen i Abu-röken. Lägg sedan i makrillen och låt stå i cirka 12-15 minuter tills den är färdig.
  2. Smält smöret i en kastrull. Värm bönorna och groddarna i smöret. Pressa citron över. Salta och peppra.
  3. Lägg upp makrillen på en tallrik när den är klar. Lägg potatismos på fisken och servera med de smörvärmda grönsakerna.