Röding med fänkål, apelsinjuice och stjärnanis

4

Du behöver

  • 600 g röding
  • 4 dl vatten
  • 2 msk ättika
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl salt
  • 7 hela nejlikor
  • 5 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 0,5 morot
  • 1 grovhackad lök

Apelsinsås:

  • 2 fänkål
  • 4 dl apelsinjuice
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 0,5 färskpressad citron
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Salta fisken. Skär jämna bitar av rödingen. Gör rullar av fisken. Rulla in varje bit i plastfilm.
  2. Ha i alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Sjud rödingen i lagen i ca 4 min.
  3. Skär fänkålen i bitar och sjud mjuk i apelsinsåsen, cirka 4-5 min. Runda av med en klick smör i slutet.
  4. Ta bort plastfilmen på rödingrullarna. Ta upp fänkålen ur apelsinsåsen. Lägg fänkål i botten på varje tallrik, två rödingrullar ovanpå och häll till sist över apelsinsåsen. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept