Marulk med svartrötter

Du behöver

  • 600 g marulksfilé
  • 0,5 dl grovhackade hasselnötter
  • 4 svartrötter
  • 0,5 citron, saften
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 msk kapris
  • 250 g brytbönor
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa filén. Stek den hel i smör. Salta och peppra. Låt den steka färdigt i ugn 175 grader, ca 10 min. Låt den därefter vila några min.
  2. Rosta hasselnötterna ca 1 min i het stekpanna. Skala svartrötterna. Koka mjuka i vatten, lite salt och citronsaften.
  3. Bryn rödlök, kapris och brytbönor i smör i en stekpanna. Peppra (kaprisen är salt). Ta upp svartrötterna ur kokspadet med hålslev och låt de bryna med någon min.
  4. Skär upp fisken i bitar.
  5. Servera med grönsakerna och strö till sist över lite rostade hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept