Forell med ansjovispotatis

25 min
Från Nyhetsmorgon

Smörstekt forell får sällskap av en krämig ansjovispotatis och en frisk och syrlig citron- och gurksallad. Så här smakar svensk sommar!

15 november 2007
Visa mer
25 min

Du behöver

  • 600 g forellfilé
  • smör till stekning
  • 4 st bakpotatisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ansjovisspad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 gurka
  • 0,5 citron
  • 1 tsk socker
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • st salt
  • st peppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova rektangulära kuber. Lägg kuberna i en kastrull tillsammans men ansjovisspad, grädde och vatten. Koka upp och låt potatisen koka mjuk.
  2. Riv gurka och citronskal och blanda i en skål. Häll på citronsaft och socker och blanda i dillkvistarna.
  3. Skär forellfiléerna i bitar. Salta och peppra dem och stek sen i smör, skinnsidan först, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  4. Ta upp potatisen med hålslev. Mixa spadet potatisen kokat i till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka gräslöken och strö den över potatisen.
  6. Lägg upp fisken på tallrikar och servera tillsammans med potatisen, såsen och gurksalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept