Cod Tirador och Giant shrimps on skewe

4

Du behöver

Rätt 1:

  • 600 g torskfilé
  • 1 st purjolök
  • 2 dl ris
  • 2 dl vitt vin
  • lite smör till plåten
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några gräslöksstrån till garnering

Rätt 2:

  • 8 st jätteräkor
  • 2 st kiwifrukter
  • 4 st träspett
  • 1 st mango
  • 3 st limefrukter, skal + saft av 1 samt 2 till garnering
  • 2 tsk honung
  • 1 st tortilla
  • 3 msk saffransdressing (se rätt 1)
  • olivolja till stekning och pensling
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Rätt 1 (Cod Tirador): Lägg ut torskfiléerna på smord plåt, salta och peppra. Skiva 10 cm av purjolöken tunt och strö över fisken. Ugnsbaka på 175° i 8 - 10 min. Koka riset enl förpackningen.
  2. Lägg räkskalen från rätt 2 i en kastrull tillsammans med resten av purjolöken skuren i 2 cm bitar. Slå på 2 dl vatten, det vita vinet och saffranet. Koka ner till hälften och sila.
  3. Uppläggning: Fördela riset på portionstallrikar, lägg fisken ovanpå och skeda saffransdressingen runt. Garnera med några gräslöksstrån.
  4. Rätt 2 (Giant shrimps on skewe): Skala räkorna (spara skalen till rätt 1) och stek dem i lite olivolja. Skala och kvarta kiwifrukterna. Varva räkor och kiwi på spetten. Salta, peppra och slå på saffransdressingen. Ställ in i 175 - 200° ugn i 2 min.
  5. Chutney: Skala och tärna mangon. Blanda med rivet skal och saft från limefrukten och honungen.
  6. Dela tortillan i 8 trekanter. Pensla med olivolja, salta lätt och rosta i ugn tills de blir krispiga.
  7. Uppläggning: Fördela mang
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept