Skidåkargött

4

Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 3 msk hallon
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk farinsocker
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 kvist citronmeliss som dekoration

Gör så här

  1. Skala och skiva äpplena. Vänd dem i socker-kanel-farinblandningen och stek dem i smör. Slå över sirap och hallon och låt det hela bli mjukt.
  2. Rosta havregrynen tillsammans med 1 tsk farinsocker i 200° ugn tills de blir gyllenbruna (ca 10 min). Strö på ytterligare 1 tsk farinsocker. Blanda crème fraiche och vaniljsocker.
  3. Vid uppläggningen, lägg fruktblandningen på en tallrik och strö havregrynen runt. Klicka över crème fraiche och toppa med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept